Utrecht: Content Creator (Socials)

Voor de Gemeente Veenendaal zijn we op zoek naar een ervaren Content Creator (Socials) voor maximaal 24 uur per week in de komende 3 maanden.

Wat ga je doen?
Veenendaal werkt vanaf 2017 met een programma Energieneutraal Veenendaal (ENV) aan een energieneutrale gemeente in 2050. Integraal, met medewerkers vanuit de hele organisatie en met de vele stakeholders daarbuiten. . We komen steeds meer in een fase van uitvoering van concrete projecten en maatregelen, waarbij bewustwording nog steeds een rol blijft spelen.  Aan de hand van onze kanalenstrategie maak én plaats je activerende content voor online en offline kanalen, zoals de gemeentelijke socials, websites en drukwerk over alle facetten van ENV en Duurzaam Veenendaal. Je denkt in beelden, kunt je verplaatsen in de inwoners van Veenendaal en bent een kei in het maken van aansprekende, prikkelende en begrijpelijke content in tekst, beeld, video en geluid.

Je houdt grip op wat er gebeurt met je content: monitort op bereik en interactie, analyseert de data en rapporteert aan het team en de organisatie. De opgedane kennis gebruik je om het de volgende keer nóg beter te doen. Je weet ingewikkelde, vakinhoudelijke informatie te vertalen naar begrijpelijke en toegankelijke content, waarmee we iedereen in Veenendaal zo goed mogelijk bereiken en helpen.

Je adviseert (gevraagd of pro-actief) je collega’s van ENV en communicatie over de creatieve vertaling van de boodschap naar de verschillende kanalen. Dat alles in de stijl van de gemeente.

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau in de richting van Communicatie of Media Design;
  • Aantoonbare werkervaring als communicatie medewerker / content creator;
  • Aantoonbare werkervaring met het maken en bewerken van foto en video;
  • Aantoonbare werkervaring met het maken van content voor online kanalen als Instagram, Facebook, Linkedin, X (Twitter) en Youtube;
  • Aantoonbare werkervaring met CMS – typo3;
  • Aantoonbare kennis van UX, B1, GA4 en WCAG2.1.

Verder ben je nauwkeurig, gedetailleerd, communicatief vaardig en redactioneel vaardig. We werken op maandag, dinsdag en donderdag. Deze opdracht kan zowel freelance als op basis van detachering worden ingezet. De functieschaal voor deze positie is functieschaal 8. Het freelance uurtarief zal een afgeleide zijn van de functieschaal en op basis van ervaring.

Ben jij beschikbaar tussen de 20 en 24 uur per week voor de komende 3 maanden en ben jij de socials media content creator die we zoeken, regeer dan vandaag via onderstaand formulier of stuur je reactie met CV en portfolio naar reactie@gewoonhenk.nl. Je kan tot woensdag 27 september 2023 reageren. Gesprekken zullen plaats vinden op 3 oktober 2023.

We zoeken niet een heel zwaar profiel, maar voornamelijk een heel creatief profiel.
Mocht je vragen hebben dan kan je mailen met Henk via henk@gewoonhenk.nl

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden