Utrecht: Communicatieadviseur Duurzaamheid

Heb jij minimaal 2 jaar ervaring als communicatieadviseur waarvan in ieder geval 1 jaar aantoonbare ervaring op gebied van duurzaamheid? Dan is dit misschien een leuke interim functie voor jou!

Wat ga je doen?

Vanwege het vertrek van een collega zoekt de opdrachtgever een communicatieadviseur Duurzaamheid. Je taken zijn divers: van het updaten van de website, tot het schrijven van een persbericht en van het organiseren van bijeenkomsten tot het strategisch adviseren van de wethouder en je collega’s. Handen uit de mouwen dus! Jij weet op de juiste manier de doelgroep te bereiken. Zowel in off- als online campagnes. Ook denk je mee over participatie- en communicatieplannen voor (deel)projecten.

Onderwerpen die de komende tijd veel aandacht vragen zijn onder andere de ontwikkeling van grote zonnevelden, netcongestie, en de lokale aanpak isolatie. Daarnaast zijn ook circulariteit en klimaatadaptatie thema’s waarover we naar inwoners en ondernemers willen communiceren.

Uiteraard sta je er in deze opdracht niet alleen voor. Je werkt binnen het Programma Duurzaamheid met een programmacoördinator, verschillende beleidsadviseurs en een programmaondersteuner. Je maakt onderdeel uit van het team Communicatie en werkt samen met de communicatieadviseurs.

Wat neem jij mee?

  • Relevante HBO opleiding
  • Minimaal 3 jaar ervaring als communicatieadviseur, waarvan minimaal 1 jaar op het gebied van duurzaamheid en binnen de overheid
  • Aantoonbare ervaring met content management systemen, te noemen; webanalyctics (bijvoorbeeld SiteImprove) èn social media
  • Je bent bekend met webrichtlijnen (WCAG 2.0) en taalniveau B1

Aanvullende informatie

Deze rol kan zowel tijdelijk als met uitzicht op vast dienstverband worden ingevuld (detavast: na de inhuurperiode van 1040 gewerkte uren biedt de opdrachtgever jou zelf een contract aan). Tijdelijke invulling kan op basis van detachering of freelance. Het maximum uurtarief bij freelance bedraagt €77,50 incl. reis -en onkosten en exclusief BTW.

Start is per zo spoedig mogelijk en in ieder geval voor 6 maanden en voor 32 uur per week.

Naast het CV ontvangt de opdrachtgever ook graag een motivatie.

Voel jij je aangesproken? Stuur dan uiterlijk 12 maart a.s. jouw CV incl. een op deze functie geschreven motivatie naar marielle@gewoonhenk.nl

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden