Purmerend: Senior Communicatieadviseur

Kun jij als sparringpartner optreden, richting geven aan de communicatiestrategie en krijg jij energie van nieuwe dingen proberen? Dan zoeken wij jou voor deze interim communicatie functie in Purmerend.

Wat ga je doen? 

Wij zoeken een enthousiaste ervaren communicatieadviseur om het communicatie team tijdelijk te versterken voor verschillende projecten en onderwerpen waaronder de tijdelijke huisvesting van ontheemden. De gemeente is een mix van agrarisch werelderfgoed en een groeiende stad voor 91.000 inwoners en tal van bedrijven en instellingen. De ruimte in de stad is beperkt en onze inwoners vinden de leefbaarheid van hun buurt en het groen dat daarbij hoort heel belangrijk. Groei betekent ook veel maatschappelijke reuring. Als communicatieadviseur zie je welke impact de groei heeft op de mensen die hier samen leven en help je de organisatie hierop in te spelen.

Jij adviseert burgemeester en wethouders, management en collega’s bij het tot stand brengen van verbindingen tussen gemeente, inwoners en ondernemers. Je werkt als communicatieadviseur aan projecten met veel verschillende belangen. Als sparringpartner heb je een luisterend oor en houd je de politiek-bestuurlijke omgeving in het oog. Je geeft richting aan de communicatiestrategie en ziet kansen voor de communicatie, maar ook valkuilen. Je staat stevig in je schoenen. Je krijgt zaken op een natuurlijke manier voor elkaar, met aandacht voor de relatie met anderen. Van nieuwe dingen uitproberen krijg je energie. Je bent gewend snel te schakelen tussen advies en uitvoering. Regelmatig sta je media te woord en onderhoud je perscontacten.

Wat neem jij mee?

  • Relevante afgeronde HBO opleiding (minimaal bachelor niveau)
  • Minimaal 5 jaar recente ervaring als Communicatieadviseur in een politiek – bestuurlijke omgeving
  • Minimaal 5 jaar recente ervaring met Bewonerscommunicatie
  • Je bent flexibel en vindt het geen probleem om ’s avonds te werken als dat nodig is
  • Minimaal 3 jaar recente ervaring met woordvoering èn perscontacten
  • Minimaal 2 jaar recente ervaring als Communicatieadviseur binnen een gemeente

CompetentiesJ

  • Je beschikt over politieke sensitiviteit en uitstekende adviesvaardigheden
  • Je bent proactief, flexibel en ziet welke kansen er liggen
  • Je gaat graag in gesprek met mensen tijdens (online) bewonersbijeenkomsten

Deze mooie interim opdracht start 11 september en is in ieder geval voor 6 maanden, met 2 x 6 maanden optie tot verlenging en voor 28 – 32 uur per week.

De opdrachtgever ontvangt naast het CV graag een korte motivatie waarom jij de juiste match bent voor deze rol.

Herken jij jezelf in deze uitdagende communicatie functie en kun jij je goed bewegen binnen een politiek bestuurlijke omgeving en/of gemeente? Stuur dan uiterlijk 4 september jouw CV en motivatie naar marielle@gewoonhenk.nl

Freelance en detachering zijn beide mogelijk.

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden