Heerlen: Grafisch Vormgever / Communicatiespecialist

Heb jij ervaring als vormgever in een innovatie – omgeving en word jij daarnaast blij van onder andere communicatie, branding, video bewerking en animatie bewerking? Lees dan snel verder voor meer informatie over deze leuke creatieve interim functie!

Wat ga je doen?

Als grafisch vormgever en communicatiespecialist ga jij aan de slag om de branding van het iLab van de Politie en haar projecten te versterken en visualiseren middels o.a. foto- en videomateriaal, visuals, infographics en (fysiek en digitaal) presentatiemateriaal. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de realisatie en het beheer van de communicatiekalender en beheer je de LinkedIn-pagina. Ook de realisatie van het iLab magazine valt binnen jouw takenpakket. Hierbij vul je, naast het realiseren van de visuals, een aansturende rol in en heb je (aansturend) contact met diverse in- en externe afdelingen/partijen.

Jouw doelen

iLab Branding:iLab Branding – Ontwikkelen en beheren van specifieke elementen van de iLab branding, inclusief het creëren van een gehele nieuwe huisstijl, aanpasbaar naar thema van de betreffende hub. Hiertoe behoort in het eerste half jaar een nieuw logo, nieuwe visuals zoals de profielfoto en banner voor de online publiciteit (intranet, LinkedIn) rapportage-, offerte- en factuur formats. Deze worden in het 2de halfjaar van 2024 uitgebreid met social media formats, presentatie formats, events aankleding waar op dat moment de behoefte aan is. Daarnaast het bijwerken van bestaande elementen om de merkconsistentie te waarborgen.

Grafische Middelen: Leveren van 60 aantal hoogwaardige grafische middelen per jaar om de projecten en het iLab te ondersteunen, met een focus op het verbeteren van de zichtbaarheid en betrokkenheid.

Communicatie: Ontwikkelen en implementeren van een gedetailleerd communicatieplan, met kwantificeerbare doelen voor het verbeteren van de interne en externe communicatie.

Social Media en Intranet:In het eerste half jaar van 2024 dient de agora pagina van het iLab een gehele nieuwe look en feel te krijgen. Daarnaast beheer en optimaliseer je de communicatie van het iLab op social media met het doel om de betrokkenheid met 20% te verhogen en de zichtbaarheid te vergroten.

Wat neem jij mee?

Eisen:

  • In de afgelopen 8 jaar, aantoonbaar minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan als Grafisch vormgever;
  • Aantoonbaar minimaal 1 jaar ervaring opgedaan in een innovatie-omgeving en/of hebt werkzaamheden uitgevoerd voor innovatieprojecten;
  • Aantoonbaar werkervaring in communicatie en branding;
  • Aantoonbaar werkervaring in video en animatie bewerking.

Wensen:

  • Aantoonbaar kennis en ervaring met Agile werken;
  • Aantoonbaar ervaring met het werken in een Scrum-team;
  • Aantoonbaar kennis van en werkervaring met de softwarepakketten Adobe, Microsoft Office, Pages, Miro en Keynote;
  • Aantoonbaar werkervaring met het faciliteren van brainstorm en gebruikerssessies zowel digitaal als fysiek;
  • Aantoonbaar werkervaring binnen de (Semi-)/overheid en/of Politie.

Ben jij per 1 januari 2024 beschikbaar gedurende in ieder geval geheel 2024 voor 21 uur per week? (met optie tot verlenging van 2 x 12 maanden) Herken jij jezelf in deze creatieve rol? Stuur dan uiterlijk 30 oktober jouw CV en motivatie naar marielle@gewoonhenk.nl

De invulling van deze functie kan op basis van detachering of freelance. Bijbehorend uurtarief bij freelance incl. reis- en onkosten en exclusief BTW bedraagt €70

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden