Haarlem: Woordvoerder

Heb jij affiniteit met (politie)woordvoering, ook bij gevoelige issues? Heb je ervaring met het opstellen van communicatieplannen? Lees dan snel verder..

Wat ga je doen?

Van perswoordvoering tot het maken van omgevingsanalyse; het ligt allemaal op jouw bordje en daar geniet je van. Als woordvoerder volg jij de ontwikkelingen van de maatschappij, de politie en haar stakeholders op de voet en word je blij van dynamiek, afwisseling en het kleine team waarin je werkt. De maatschappij, de media en het communicatie vak ontwikkelen zich in rap tempo. Je bent op de hoogte van die ontwikkelingen en past die kennis toe in je werkzaamheden. Je verzorgt de operationele woordvoering bij incidenten, onderzoeken en issues en verzorgt de berichtgeving hierover op internet, intranet en sociale media. Hierbij maak je ook gebruik van je actuele kennis van AV-toepassingen. Daarnaast adviseer en begeleid je politiemedewerkers bij externe optredens, interviews en het gebruik van sociale media. Je onderhoudt contact met diverse media, collega-woordvoerders bij andere eenheden en de directie. Ook ondersteun je TGO’s en SGBO’s. Alles op een rijtje:

 • Het opstellen van communicatieplannen voor de volgende portefeuilles; Verkeer, Jeugd, Zeden en Maatschappelijk ongenoegen.
 • Het opleveren van producten die bijdrage aan een effectieve woordvoering op bovengenoemde thema’s.
 • Het vaststellen van woordvoeringslijnen die consistent zijn en die door andere woordvoerders in ons team gebruikt kunnen worden in de dagelijkse woordvoering.
 • Verder houd jij je bezig met de woordvoering en advisering op de volgende portefeuilles; Verkeer, Jeugd, Zeden en Maatschappelijk ongenoegen. Daarbij ben jij in dagelijkse dynamiek van actualiteiten verantwoordelijk voor een duidelijke positionering van de politie op grote interne en maatschappelijke vraagstukken.

Het team

Je komt te werken bij Team Media & Publiciteit van de Afdeling Communicatie (15 fte) van Eenheid Noord-Holland. Het team is 24/7 verantwoordelijk voor de woordvoering en advisering over incidenten, thema’s en issues binnen de eenheid. Het team bestaat uit 8 woordvoerders. De werklocatie is Haarlem.

Wat neem jij mee?

Voor deze opdracht is geen minimale opleidingseis meegegeven. Er wordt in deze opdracht gekeken naar senioriteit in de werkervaring:

 • Aantoonbaar tenminste 15 jaar werkervaring. Deze werkervaring bestaat enerzijds uit werkgevers in het bedrijfsleven alsmede de (semi-)overheid. Tenminste 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar in een rol waarbij woordvoering tenminste 50% van je taken betrof.
 • Ruim 10 jaar relevante werkervaring in strategische communicatie functies in een complexe organisatie, bij voorkeur met specialisme woordvoering.
 • Aantoonbare ervaring met het doen van woordvoering voor de camera.
 • Aantoonbaar in het bezit van een netwerk wat tenminste bestaat uit collega woordvoerders in andere organisaties, media en overheid.
 • Aantoonbaar in het bezit van een netwerk aan samenwerkingspartners in de crisiscommunicatie

Wensen:

 • Aantoonbare werkervaring binnen grote organisaties (1000+ medewerkers).
 • Aantoonbare werkervaring binnen de (Semi-)/overheid en/of Politie.
 • In bezit van rijbewijs B en auto.

De opdracht start per 1 november a.s. voor 24 uur per week en is in ieder geval voor een jaar, met optie tot verlenging. Invulling kan op basis van freelance of detachering. Het uurtarief bij freelance is maximaal €100 (incl. reis -en onkosten, excl. BTW)

Ben jij die doorgewinterde woordvoerder die wij zoeken. Stuur dan uiterlijk 4 september jouw CV en motivatie naar marielle@gewoonhenk.nl

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden