Den Bosch: Contentspecialist

Voor een van onze klanten zijn we op zoek naar een ervaren freelance content specialist voor minimaal 32 uur per week. Deze creatieve positie richt zich voor namelijk op het schrijven van content. Ben jij beschikbaar voor 6 maanden, lees dan snel verder:

Als contentspecialist op de Marketingcommunicatieafdeling van Enexis Netbeheer zorg jij ervoor dat onze klant ons begrijpt. Samen met onze interne en externe redacteuren bewaak jij de kwaliteit en consistentie van onze teksten in alle klantcommunicatie. Je vertaalt boodschappen in heldere teksten waarbij je zorgt voor een uniforme merkbeleving bij onze klanten.

Kun je deze (web)tekst reviewen? Kun je een goede klantbrief schrijven? Hoe stellen we deze brief zo op, dat klanten de deur open doen voor onze monteurs? Kun jij helder omschrijven wat een TF-relais is, een spanningsdip of blindvermogen? Schrijf jij een nieuwsbericht voor op de website? Moet deze e-mail niet in de brand voice? Hoe voorkomen we telefoontjes na het versturen van deze brief? Zomaar wat vragen die op je afkomen van onze interne stakeholders.

Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van onze klantgroepen en klantreizen, zodat boodschappen in onze communicatiekanalen goed op elkaar aansluiten en we het klanten gemakkelijk maken om gebruik te maken van onze diensten. Naast offline communicatie, komen veel van de teksten die je team oplevert terecht in onze digitale kanalen. Je werkt daarvoor samen in een multidisciplinair team van communicatieadviseurs, digital marketeers, social media specialisten en content marketeers.

Wat neem je mee:

 • Je hebt een passie voor het schrijven en creëren van content in de breedste zin van het woord;
 • Achtergrond in communicatie en/of journalistiek is een vereiste;
 • ongeveer 10 jaar ervaring in een soortgelijke rol;
 • Overbodig maar toch: uitstekend onderlegd in de Nederlandse taal;
 • Ervaring met inrichten van webpagina’s in een cms (sitecore);
 • Ervaring met agile scrum is een pré;
 • Je bijt je graag vast in onderwerpen en kunt complexe processen doorgronden en vertalen naar begrijpelijke content voor onze klanten;
 • Kennis van SEO, storytelling en klant(proces)communicatie;
 • Affiniteit met verduurzaming/klimaatproblematiek is een pré;
 • Ervaring met het werken met multidisciplinaire communicatieteams (adviseurs, UX, social media, redactie, web development).

Wat ga je doen?

 • Je schrijft en redigeert teksten voor online en offline middelen. Je optimaliseert teksten op basis van inzichten uit klantonderzoek en analytics;
 • Je draagt zorg voor een uniforme merkbeleving van Enexis Netbeheer;
 • Je bewaakt de Enexis Netbeheer huis- en schrijfstijl en borgt deze met (UX) designers en de (eind)redacteur;
 • Je bent sparringpartner voor je collega’s op gebied van contentcreatie.

Jouw profiel:
Je houdt ervan om ingewikkelde onderwerpen of processen te doorgronden. Je ziet het als een uitdaging om een brij aan informatie om te zetten in teksten. En je adviseert vanuit jouw expertise over de aanpak. Daarnaast ben je iemand die analytisch en kritisch te werk gaat en tegelijkertijd een pragmatische inslag heeft. Je blijft vragen stellen tot je dingen écht begrijpt. Je durft het gesprek aan te gaan om het belang van de klant te behartigen, zoekt de samenwerking met collega’s op en bent in staat snel een netwerk op te bouwen. Je weet mensen mee te krijgen en te enthousiasmeren, bent resultaatgericht maar houdt oog voor de relatie met collega’s.

Wat bieden we:

Een uitdagende en creatieve freelance functie van minimaal 32 uur per week voor 6 maanden. Dinsdag en donderdag wordt er op kantoor gewerkt. De rest van de week is flexibel. Het maximale uurtarief is € 70,00 (All-in, exclusief BTW)

Reageren kan tot 19 september 2023 17:00u. De eindklant vraagt om een goede motivatie aan te leveren. Hierbij is het van belang dat aantoonbare verwijzing naar de kennis en ervaring van de functie wordt meegenomen. Zonder een goede motivatie kunnen wij de aanbieding niet in behandeling nemen. Reageer vandaag via onderstaand formulier of e-mail je CV en motivatie naar henk@gewoonhenk.nl

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden