Amsterdam: Projectleider Kunst & Cultuur

Wil jij een sleutelrol in de verdere culturele ontwikkeling van stadsdeel Nieuw-West spelen, heb jij WO werk- en denkniveau, aantoonbaar ervaring met Projectmanagement en werkervaring in de culturele sector in Amsterdam? Dan zoeken wij jou voor deze tijdelijke baan!

Wat ga je doen?

De Projectleider Kunst & Cultuur speelt een sleutelrol in de verdere culturele ontwikkeling van stadsdeel Nieuw-West. Nieuw-West groeit en wordt steeds diverser. Als smaakmaker geeft kunst en cultuur een waardevolle betekenis aan de nieuwe én bestaande plekken in Nieuw-West. Het is belangrijk om met deze veranderingen mee te bewegen en te werken aan een sterk kunst- en cultuuraanbod voor zowel de bewoners als bezoekers van Nieuw-West. Het aantal vierkante meters voor culturele voorzieningen breidt dan ook uit.

Als projectleider geef je vorm aan het verder ontwikkelingen van kunst en cultuur in Nieuw-West door culturele projecten op te zetten en te leiden, het Dagelijks bestuur te adviseren en contacten te onderhouden met culturele instellingen in Nieuw-West en daarbuiten.

In de projecten weet je slimme verbindingen te leggen, je netwerk te gebruiken en te sturen op resultaat. Daarnaast ben je penvoerder voor bestuurlijke stukken, weet je wat er speelt in de culturele sector van Amsterdam en kan je heldere voorstellen formuleren. Je hebt al een netwerk in Nieuw-West en weet dit verder uit te breiden en te onderhouden. Je bent laagdrempelig aanspreekpunt voor cultuurmakers die hun volgende stap willen zetten.

JIj:

  •  Inititeert projecten, monitort ze en brengt ze tot een goed resultaa
  • Bent adviseur aan het Dagelijks bestuur en stelt stukken op
  • Adviseert ambtelijke projectgroepen over Kunst en Cultuur in Nieuw-West
  • Bent eerste aanspreekpunt voor culturele makers in Nieuw-West
  • Onderhoudt en werkt aan een sterk netwerk van culturele instellingen in Nieuw-West

Wat neem jij mee? 

  • WO werk- en denkniveau
  • Ervaring als Projectleider/Projectmanager en met het zelfstandig oppakken van (project)opdrachten
  • Minimaal 3 jaar ervaring in de culturele sector in Amsterdam
  • Je hebt  ervaring in het werken volgens de methode van Design Thinking of vergelijkbare methodes
  • Jeb hebt ervaring met het betrekken van verschillende stakeholders bij projecten

Deze uitdagende tijdelijke functie start 2 januari 2024 tot en met eind 2024 met optie tot verlenging en is voor 32-36 uur per week. Invulling kan alleen op basis van detachering. Freelance is niet mogelijk. Salarisindicatie: €3230 – €4035 bruto per maand op basis van 36 uur per week. (hier komt maandelijks nog 8% vakantiegeld bij en reiskostenvergoeding conform cao van de opdrachtgever

Zoeken wij jou? Stuur dan uiterlijk 8 december jouw CV én motivatie naar marielle@gewoonhenk.nl

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden