Amsterdam: Communicatieadviseur Interne Communicatie

Ben jij 24 – 32 uur per week beschikbaar voor een tijdelijke baan en heb je ervaring als Communicatieadviseur in te IT sector? Lees dan even verder…

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de communicatie van solution Werkplek naar de gebruikers, leidinggevenden en andere betrokkenen en vice versa. Het is jouw taak veranderingen, verzoeken en nieuws vanuit de teams in begrijpelijke taal via de daarvoor bestemde kanalen aan de beoogde ontvanger(s) aan te bieden. Om deze rol goed te kunnen uitvoeren gebruik je jouw kennis en ervaring voor het communiceren over lopende zaken en veranderingen voor de interne collega’s van de organisatie op het gebied van IT. Tijdens je dagelijkse werkzaamheden is het van belang dat je samen kunt werken met andere specialisten.

Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Het opstellen van alle communicatie van en naar de gebruikers van de werkplek zoals nieuwsberichten, aankondigingen van werkzaamheden, specifieke gebruikers e-mails, handleidingen, kennisitems en standaard teksten.
 • Reacties op de communicatie-uitingen verwerken, analyseren en bij de juiste personen informatie inwinnen waar nodig.
 • Het onderhouden van contacten met de leidinggevenden van solution Werkplek om de lopende zaken inzichtelijk te krijgen en hen van advies voorzien over communicatiemogelijkheden.
 • Het assisteren in het inplannen van afspraken voor het bezoek van gebruikers aan onze afdeling voor ondersteuning, zodat de juiste service geboden kan worden.
 • Het assisteren van de afdeling Infrastructuur & Werkplek met afdelingsbrede communicatie, bijvoorbeeld met nieuwsberichten en bij informatiesessies.

Wat neem jij mee?

Wij zien graag het volgende aantoonbaar in je CV terug:

 • HBO werk -en denkniveau
 • Bij voorkeur een HBO diploma Communicatie
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als communicatieadviseur en  met schrijven van interne communicatie in een complexe organisatie (bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie)
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Ervaring met Agile werken
 • Ervaring als Communicatieadviseur binnen de IT sector

Wat moet je verder nog weten?

Deze rol is uitsluitend in te vullen op basis van detachering; Freelance is niet mogelijk. De startdatum is per zo spoedig mogelijk en het betreft een functie voor in ieder geval 12 maanden, met optie tot verlenging. Salarisindicatie bedraagt max. €5000 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Het is dus een baan voor 24 – 32 uur per week. Er kan 50/50 hybride worden gewerkt.

Datum voor het gesprek met de opdrachtgever staat op 5 juni 2024 – 10:00 – 11:30 uur (via MS Teams) gepland. Hier kun je alvast even rekening mee houden in je agenda.

Zoeken wij jou voor deze tijdelijke baan? Stuur dan uiterlijk 23 mei a.s. jouw CV naar marielle@gewoonhenk.nl

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden