Amsterdam: Coach Ketensturing

Wil en kan jij managers en medewerkers die de multidisciplinaire weekstarts bijwonen begeleiden in het sturen op resultaten met als doel om de dienstverlening voor de Amsterdammer stap voor stap te verbeteren? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Als coach bij WPI (werk participatie en inkomen) lever je een belangrijke bijdrage aan een andere manier van werken. Je werkt in een team met de opgavemanager Ketensturing, de externe adviseur Ketensturing, de 10 interne MD-weekstartbegeleiders en je evenknie externe coach ketensturing om de medewerkers en managers uit de lijnafdelingen te coachen in het werkbaar krijgen van het multidisciplinair samenwerken in de keten. Het is jouw taak om managers en medewerkers die de multidisciplinaire weekstarts bijwonen te begeleiden in het sturen op resultaten met als doel om de dienstverlening voor de Amsterdammer stap voor stap te verbeteren. Tevens leid je de interne coaches op in de rol van Weekstartbegeleider. Voordoen, samendoen en zelf doen is hierbij het uitgangspunt. Je geeft hen de begeleiding en sturing die zij nodig hebben en laat hen zichzelf door ontwikkelen tot ervaren coaches van de multidisciplinaire teams.

In gezamenlijkheid met de andere externe coach draag je bij aan de doorontwikkeling van voeren van een prestatiedialoog binnen WPI:

 • Je leidt de interne weekstartbegeleiders op en coacht hen in de rol van weekstartbegeleider. Men gaat hierbij uit van het principe voor doen samen doen zelf doen. Met als doel dat de 10 weekstartbegeleiders zelfstandig de weekstarts binnen WPI kunnen begeleiden.
 • Je traint en coacht managers in hoe zij de prestatiedialoog kunnen voeren en begeleiden zodat effectief sturen op de gewenste resultaten mogelijk wordt.
 • Je coacht multidisciplinaire teams in hoe zij data gedreven kunnen sturen en hoe ze hierin optimaal samenwerken. Je begeleidt en ontwikkelt multidisciplinaire teams in ketensturing op basis van integraal Prestatie Management
 • Je geeft trainingen en workshops waarin de principes van ketengericht sturen en multidisciplinair samenwerken centraal staan.

Wat neem jij mee en zien wij graag aantoonbaar in jouw CV terug?

 • Minimaal HBO werk -en denkniveau
 • Minimaal lean six sigma black belt gecertificeerd, of je hebt een vergelijkbare opleiding.
 • Aantoonbare ervaring in trainen en coachen van managers en teams in het voeren van de prestatiedialoog zodat effectief sturen op de gewenste resultaten mogelijk wordt.
 • Ervaring met het coachen op het dagelijks methodische verbeteren in het werk: denkt vanuit probleem naar oorzaak naar oplossing, coacht teams om te werken met dasboards, te leren van knelpunten die in het werk gesignaleerd worden en de oorzaken te onderzoeken voordat het team tot passende oplossingen komt.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het opleiden en doorontwikkelen van de interne weekstartbegeleiders. Vanuit het perspectief voordoen, samen doen, zelf doen worden de weekstartbegeleiders opgeleid tot een zelfstandig opererende pool die in de toekomst de coaching in de weekstartbeleiders zelfstandig kunnen uitvoeren.
 • Ervaring gezamenlijk met het team te bouwen aan trainingen en coaching op maat: samen werkt men aan de Amsterdamse methode voor ketensturing. 
 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring in het ontwikkelen van multidisciplinaire teams bij de overheid.
 • Bij voorkeur ervaring met het werken conform de Amsterdamse maatwerk methode.

Wat moet je nog meer weten?

Deze interim opdracht start per 1 september a.s . en loopt tot 1 februari 2025, met optie tot verlenging en is voor 32 uur per week. Het is belangrijk dat je vast aanwezig bent op maandag tot en met donderdag en alle dagen aanwezig op kantoor. Deze functie kan niet hybride worden uitgevoerd. 

Invulling kan uitsluitend middels detachering (tijdelijk bij ons op de payroll). Freelance is niet mogelijk. Maximum bruto salaris op basis van 36 uur per week bedraagt €6200

Zoeken wij jou? Stuur dan jouw CVen motivatie uiterlijk 17 julia.s. naar marielle@gewoonhenk.nl

 

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden