Amsterdam: Algemeen Directeur a.i.

Heb jij minimaal 5 jaar ervaring als algemeen directeur binnen overheidsorganisaties en binnen en grote politiek bestuurlijke organisaties zoals waterschappen, ministeries, uitvoeringsorganisaties of 1 van de G4 gemeenten? Dan zoeken wij jou voor deze interim functie!

Wat ga je doen?

De opdracht van de Algemeen Directeur a.i. tweeledig:

1. Hij of zij is eindverantwoordelijk voor de continuïteit en kwaliteit van het huidige takenpakket van de organisatie. Dit doet de Algemeen Directeur samen met het directieteam. Aandacht voor de medewerkers is daarbij van groot belang. De Algemeen Directeur heeft hierbij ook oog voor de opgaves die er liggen op het terrein van de brede bedrijfsvoering, waarbij de interne sturing en beheersing verder geprofessionaliseerd en de informatievoorziening naar de besturen en het management verbeterd moet worden.

2. Hij of zij is mede verantwoordelijk voor een goede voorbereiding van bestuurlijke besluitvorming over de sturing op de watertaken vanuit beide opdrachtgevers en eindverantwoordelijk voor de implementatie van dit besluit. De Algemeen Directeur a.i. neemt in zijn voorbereiding voor de advisering van de bestuurlijk opdrachtgevers de kennis en kunde van medewerkers mee. De Algemeen Directeur a.i. geeft in opdracht van het Stichtingsbestuur leiding aan de organisatie en krijgt de opdracht om verschillende verander- en verbeteropgaven vorm en inhoud te geven dan wel te coördineren. Hij/zij is in staat vanuit een analyse van de sterke – en de verbeterpunten van de huidige organisatie en in verbinding met collega’s te helpen bouwen aan de nieuwe structuur, werkwijzen en cultuur.

Wat neem jij mee?

Wij zien de volgende punten graag aantoonbaar in jouw werkervaring terug:

  • Minimaal 5 ervaring als directeur in een overheidsorganisatie
  • Minimaal 7 jaar ervaring in een grote complexe politiek bestuurlijke organisatie zoals een ministerie, waterschap, uitvoeringsorganisatie of een van de 4 grote gemeentes
  • Minimaal 15 jaar leidinggevende ervaring
  • Afgeronde universitaire opleiding bestuurskunde, organisatiekunde, public finance of economie.
  • Ervaring met de OR/medezeggenschap
  • Kennis en ervaring met fusies/ontvlechting/ontmanteling bij de overheid

De opdracht start per 2 januari 2024 en is voor 6 maanden en 36 uur per week (met optie tot verlenging). Invulling kan op basis van detachering of Freelance. Bij Freelance is gedurende de beoogde periode van 6 maanden het maximum uurtarief €200 inclusief reis -en onkosten en excl. BTW. Bij verlenging van de opdracht hanteert men het maximum tarief van €123 inclusief reis -en onkosten en exclusief BTW.

Er is ook een uitgebreid profiel beschikbaar met meer informatie m.b.t. de opdracht. Deze kan opgevraagd worden bij Mariëlle

Wil jij deze uitdaging aangaan? Stuur dan uiterlijk 31 oktober jouw CV en motivatie naar marielle@gewoonhenk.nl

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden