Amsterdam: Leermanagers Leiderschapsontwikkelprogramma

Kun jij formele kennis die is opgedaan tijdens kennis bijeenkomsten vertalen naar de gewenste houding & het gedrag in de praktijk en heb jij minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als coach of leiderschapstrainer? Lees dan snel verder…

Wat ga je doen?

Het leiderschapsprogramma op directieniveau voor het Cluster Stadsdelen, Beheer en dienstverlening (SBD) is een interactief programma dat de Amsterdamse School in co-creatie met de directies ontwerpt op basis van hun eigen context. Centraal in het ontwerp zijn de business- en leiderschapsopgaven waar de directies aan willen werken met daaraan gekoppeld het bijbehorende succesvolle gedrag.

De leermanager in het leiderschapsprogramma is de persoon die de formele kennis die is opgedaan tijdens de bijeenkomsten samen met de deelnemende leidinggevenden helpt te vertalen naar de gewenste houding & het gedrag in de praktijk.
De leermanagers kunnen ingezet worden in het leiderschapsontwikkelprogramma van verschillende directies en worden gekoppeld aan één of meerdere MT’s binnen een directie. Momenteel starten het ontwikkelprogramma bij de directie Dienstverlening en de directie Stadswerken.
De leermanager is aanwezig en/of begeleidt de volgende bijeenkomsten:

  • Kennis en inspiratiesessie begin module;
    Individueel ontwikkel gesprek per module omtrent de leer- en ontwikkelopgave van de deelnemende leidinggevenden.
  • Opstellen van het ontwikkeldoel en samen met de deelnemer het vaststellen van een praktijkopdracht.;
  • Het voeren van een individueel reflectiegesprek per module m.b.t. de lessons learned, aan de hand van het ontwikkel/reflectieformulier;
  • Inspiratiesessie/wrap up einde module: Eindgesprek met alle deelnemende leidinggevenden binnen een afdeling inzake de opbrengst van het individuele ontwikkeltraject en deze samen vertalen naar de opbrengsten en lessons learned van het team. En verslaglegging hiervan;
  • Waar geen interne intervisor beschikbaar is, is de leermanager idealiter ook intervisiebegeleider. In deze rol volgt de leermanager de intervisiewijze zoals aangereikt door de Amsterdamse School en maakt hij verslag van de intervisie voor de intervisiegroep.

Uitgaande van 12 deelnemers per leermanager, 4 modules van elk 4 maanden zal er een beschikbaarheid gevraagd worden van ongeveer 80 uur per module voor het begeleiden van 12 deelnemers. Dit komt neer op 6 uur per week/per 12 deelnemers.
We zijn daarom ook op zoek naar meerdere leermanagers die 6 – 12 uur per week beschikbaar zijn.

Wat neem jij mee?

We zien het volgende graag aantoonbaar op jouw CV terug:

  • HBO werk -en denkniveau, bij voorkeur ook een HBO diploma
  • In het bezit van het van een certificaat van een erkende coaching organisatie
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als coach of leiderschapstrainer
  • Kennis van en expertise in systemische benadering.
  • Kennis van en ervaring op het thema inclusie en diversiteit
  • Ervaring met coachen van leidinggevenden op zowel strategisch/tactisch niveau als op tactisch/operationeel niveau
  • Wens: Ervaring met leiderschapsprogramma’s binnen de gemeente Amsterdam
  • Wens: Bekend met de structuur en cultuur binnen de gemeente Amsterdam.

Wat moet je nog meer weten?

Startdatum voor deze functie is z.s.m. en deze functie loopt in ieder geval door tot en met eind 2024, met optie tot verlenging.

Invulling kan uitsluitend op basis van detachering (tijdelijk bij ons op de payroll), freelance of doorlenen is niet toegestaan

Er is een uitgebreidere versie van het functieprofiel beschikbaar, deze kun je opvragen bij Mariëlle (marielle@gewoonhenk.nl)

Bruto salarisindicatie op basis van 36 uur per week bedraagt: €5200 – €6500 per maand.

Herken jij jezelf in dit profiel en lijkt het je leuk om hier aan mee te werken? Stuur dan uiterlijk 18 juli a.s. jouw CV en motivatie naar marielle@gewoonhenk.nl

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden