Almelo: Teammanager Expertisecentrum

Ben jij een generalist die het belang begrijpt van data (management en handling) als bron voor resultaat? Ben jij een vriendelijk en eerlijk persoon die een vertrouwensband kan opbouwen vanuit een open houding, toegankelijkheid en luisterend vermogen? Lees dan snel verder voor meer informatie over deze mooie interim rol!

Wat ga je doen?

Het expertisecentrum kun je zien als een intern advies- of ingenieursbureau voor andere afdelingen binnen de organisatie. Het team werkt met een grote diversiteit van ca. 50 specialisten vanuit een opdrachtnemersrol. Het expertisecentrum bestaat uit een mooie mix van collega’s die voor een deel al wat langer werkzaam zijn bij de organisatie en voor een kleiner deel (20%) uit relatief nieuwe collega’s. Voor dit expertisecentrum zoekt men een Teammanager die in staat is op een pragmatische manier goed doordachte keuzes te maken, waarbij hij/zij bouwt op de expertise van het team.

De persoon die we zoeken, moet het vermogen hebben om te kunnen schakelen tussen operationeel en tactisch niveau. De interim manager die wij zoeken is enerzijds in staat om stelling te nemen voor het teambelang, zowel binnen als buiten de organisatie. Anderzijds besef je goed er niet alleen te zijn voor het team, maar dat je ook een belangrijk onderdeel van het team middenkader bent.

Wie zoeken wij?

Een vriendelijk en eerlijk persoon die een vertrouwensband kan opbouwen vanuit een open houding, toegankelijkheid en luisterend vermogen (= empathisch, integer). De rol vraagt om iemand die leergierig is, effectief feedback geeft en iets doet met verkregen feedback (lees: zelfreflectie). De mate van zelfreflectie vindt ment een essentieel punt. Jouw leiderschapsstijl:

  • Je hanteert een coachende stijl en kan situationeel leidinggeven. Simpel gezegd je bent iemand die professionals de ruimte geeft om ze te laten doen waar ze goed in zijn, maar wel binnen gestelde kaders.Het moet voor iedereen duidelijk zijn welke taken en werkzaamheden uitgevoerd moeten worden; minder vrijblijvendheid
  • Je bent in staat een positieve, productieve werkomgeving creëren waarin de specialisten in balans aandacht krijgen, waardoor je de grip op het gehele team behoudt.
  • Je kan verbinding maken binnen de organisatie en tussen de verschillende teams. Dat vraagt om organisatie sensitiviteit.
  • Je bent resultaatgericht.
  • In staat om op een pragmatische manier goed doordachte keuzes te maken, waarbij je bouwt op de expertise van het team.

Wat neem je mee?

We zien graag het volgende aantoonbaar op je CV terug:

  • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur met ervaring in leidinggeven aan een diverse groep van specialisten.
  • Minimaal 5-10 jaar ervaring in een vergelijkbare managementfunctie en het aansturen van professionals.
  • Situationeel leidinggevende die kan coachen.
  • Een hoge mate van zelfreflectie.
  • Je schakelt zonder problemen tussen operationeel (team) en tactisch (middenkader) niveau

Men heeft de voorkeur voor iemand die de waterwereld kent of daarmee aantoonbaar affiniteit heeft. Daarnaast vindt men voor deze  teammanager  rol de soft skills belangrijker dan inhoud op vakgebied, want de kennisvelden zijn daarvoor toch breed. 

Wat moet je nog meer weten? 

Deze tijdelijke rol start per 1 oktober a.s. en loopt in ieder geval door tot 1 maart 2025 en is voor 36 uur per week. Er is een optie tot verlenging. Invulling kan op basis van detachering (op onze payrol) of freelance. Max. uurtarief bij Freelance bedraagt €110 incl. reis -en onkosten en excl. BTW.

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan uiterlijk 30 juli a.s. jouw CV + motivatie naar marielle@gewoonhenk.nl

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden