Rotterdam: Redacteur Crimescripts

Heb jij een achtergrond in de journalistiek en/of als criminoloog en affiniteit met het logistieke proces in de Rotterdamse haven? Heb je daarnaast ervaring met het schrijven van content? Dan zoeken wij jou voor deze tijdelijke baan!

Wat ga je doen?

Je wordt verantwoordelijk voor de (eind)redactie van een content over de ondermijnende criminaliteit in de Rotterdamse haven in relatie met de overige (inter)nationale havens. Je rol is journalistiek bedrijven zonder op te gaan in de waan van de dag. Je weet, samen met vakmensen vanuit de verschillende partijen, incidenten te duiden naar trends of fenomenen en je gebruikt daarbij de bestaande crime scripts. Het omschrijven van modus operandi, trends en fenomenen in relatie tot de verschillende stappen in de georganiseerde criminaliteit noemen we “Crime scripting”. Dat maakt je tot Redacteur Crime Scripting en je werkzaamheden kunnen worden samengevat in vijf kerntaken: verbinden, verzamelen, vertalen, verrijken en vertellen.

Je verzamelt en onderzoekt nieuwsfeiten. Je gebruikt daarvoor recente analyses, opsporingsonderzoeken, door jou afgenomen interviews of open bronnen. Jouw resultaten leg je voor aan specialisten vanuit de verschillende partijen en vervolgens ben jij in staat om die te publiceren.

Wat neem jij mee?

We zien graag het volgende aantoonbaar in jouw CV/werkervaring terug:

  • HBO diploma, bij voorkeur Journalistiek en/of Criminologie
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie, dit zien we graag uitgebreid in jouw CV terug
  • Aantoonbare ervaring met het schrijven en publiceren van content
  • Je hebt aantoonbare kennis van het logistieke proces in de Rotterdamse haven
  • Aantoonbare ervaring binnen (semi-) overheid en/of Politie

Aanvullende informatie:

Deze opdracht is niet geschikt voor freelancers, zelfstandigen die in dienst zijn van hun eigen BV of een doorleen constructie. Wij kunnen uitsluitend kandidaten voorstellen die gedurende het project bij ons op de payroll willen werken.

Start per 1 oktober a.s. voor de duur van in ieder geval een jaar met optie tot verlenging van 2×12 maanden. De functie is voor 36 uur per week.

Wil jij deze uitdagende functie invullen en herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan snel jouw CV, enkele linkjes met schrijfvoorbeelden en jouw motivatie naar marielle@gewoonhenk.nl voor 22 juli a.s. 

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden