Amsterdam:
Projectleider Kunst en Cultuur

Voor de gemeente Amsterdam ben ik op zoek naar een projectleider Kunst en Cultuur. Het gaat om een tijdelijke opdracht van 12 maanden voor 36 uur per week.

Als Projectleider Kunst & Cultuur zorg je voor de realisatie van kleinere en grotere opgaven binnen het stadsdeel en de gebiedsopgaven, in opdracht van het management of het dagelijks bestuur.

Je werkt team overstijgend en bent flexibel inzetbaar op de diverse onderwerpen; monitort de voortgang en draagt zo nodig zorg voor het bijstellen van opdrachten en opgaven; adviseert gevraagd en ongevraagd en rapporteert aan de programmamanager en het bestuur en bereidt waar nodig bestuurlijke besluitvorming voor; zorgt voor effectieve samenwerkingsverbanden met partners binnen en buiten de gemeente. Je agendeert onderwerpen bij het bestuur, management en directies.
Daarnaast adviseer je de programmamanager Economische Zaken en Kunst & Cultuur en het gebiedsmanagement op het gebied van economische beleidsrealisatie en werk je samen met diverse gebiedsteams en directieonderdelen (bijvoorbeeld Ondernemersklimaat, R&D, Marktbureau,) waarbij je het volgende formuleert, initieert en regisseert:

  • gebiedsgerichte uitwerkingen
  • (proactief) inhoudelijk advies op beleid en projecten.
  • stukken voor bestuurlijke besluitvorming. 
  • je pakt proactief projecten op en stuurt op effectieve wijze alle projecten aan;
  • Tevens ben je eerste aanspreekpunt en/ of regiehouder voor diverse dossiers en / of lopende opdrachten/projecten uit het economische/ fysieke domein volgend uit de gebiedsopgaven. Voor het realiseren van gebiedsgerichte opdrachten monitor je ook de financiering van de projecten die onder jouw regie vallen.

Werkzaamheden

  1. Het monitoren van advies bij het subsidie- en toekenningsproces voor Kunst & Cultuur voor Stadsdeel Nieuw-West
  2. Je initieert de projecten op de genoemde domeinen, monitort ze en brengt ze tot een goed resultaat;
  3. Waar nodig trek je projectmedewerkers aan voor nieuwe (sub)projecten;
  4. Je bent aanspreekpunt voor de voortgang van projecten, onderzoeken en adviezen die hier mogelijk uit voortvloeien.
  5. Je koppelt de projectvoortgang terug aan het programmateam Kunst & Cultuur, de gebiedsteams en het Dagelijks Bestuur.

Je bent aanspreekpunt en contactpersoon voor alle vragen rondom Economische Zaken c.q. Kunst & Cultuur van de eerder genoemde projecten (zowel extern als intern).

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Mail me je CV en motivatie op henk@gewoonhenk.nl Deze aanvraag sluit op 14 februari 2020.