Hilversum: Raadscommunicatieadviseur

Kun jij zelfstandig aan de slag maar ook uitstekend samenwerken met een kleine groepje collega’s? Heb je een aantal jaar recente ervaring als communicatieadviseur binnen de gemeente? Heb je daarnaast ook nog ervaring als communicatieadviseur voor bestuur en lokale politiek (college, raad, fractie, griffie)? Dan zoeken wij jou voor deze tijdelijke opdracht!

Wat ga je doen?

In verband met het vertrek van de Raadscommunicatieadviseur zoeken we voor de komende drie maanden een initiatiefrijke Raadscommunicatie adviseur met visie voor deze gemeente.

Samen met de collega’s van de griffie werk je aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de griffie en het positioneren van de gemeenteraad. Er ligt een concept communicatieplan waar jij mee aan het werk gaat. Dat betekent uitvoeren wat in het plan staat, maar zeker ook het plan afronden en/of verbeteren als je daar de kans voor ziet.

Je taken zijn bijvoorbeeld:

 • Je adviseert en ondersteunt de griffie en de gemeenteraad op het gebied van in-en externe communicatie.
 • Je ontwikkelt communicatiemiddelen voor de gemeenteraad en voert dit uit. Bijvoorbeeld via de sociale media naar buiten, maar ook intern naar de ambtelijke organisatie over procedures en werkzaamheden van de raad.
 • Je zet communicatieprojecten voor de gemeenteraad en de griffie op en voert deze uit.
 • In bepaalde gevallen treed je op als woordvoerder van de raad en als tussenpersoon tussen de raad en de pers.
 • Je werkt in nauw contact met communicatieadviseurs van de ambtelijke organisatie om het communicatiebeleid binnen de gemeente af te stemmen.
 • Je draagt zorg voor het schrijven van speeches, krantenartikelen en columns over de gemeenteraad.
 • Je beheert de social media van de gemeenteraad en draagt zorg voor de raadspagina op de website.Je neemt deel aan projectgroepen als inhoudelijk deskundige en komt op voor de belangen van de griffie en de raad

Wat neem jij mee?

 • Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding in de richting van communicatie of journalistiek
 • Minimaal 3 jaar recente ervaring als Communicatieadviseur binnen gemeenten voor bestuur en lokale politiek (college, raad, fractie, griffie)
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met social media, websites en verdere online communicatie
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het schrijven van artikelen en columns

Deze opdracht start 4 september a.s. en is in ieder geval voor 3 maanden, met optie tot verlenging van 2 x 3 maanden en is voor 20 – 24 uur per week

Herken jij jezelf in dit profiel en ben jij per 4 september beschikbaar? Stuur dan jouw CV en motivatie zo spoedig mogelijk en voor 4 augustus a.s. naar marielle@gewoonhenk.nl

Deze opdracht kan worden ingevuld op basis van detachering of freelance

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden