Haarlem: Woordvoerder

Heb jij een eigen netwerk aan woordvoerders binnen diverse organisaties, media en overheid en ben jij een doorgewinterde woordvoerder met ruim 7 jaar ervaring in strategische communicatiefuncties? Heb jij daarnaast affiniteit met (politie)woordvoering, ook bij gevoelige issues? Lees dan even verder…

Wat ga je doen?

Van perswoordvoering tot het maken van omgevingsanalyse; het ligt allemaal op jouw bordje en daar geniet je van. Als woordvoerder volg jij de ontwikkelingen van de maatschappij, de politie en haar stakeholders op de voet en word je blij van dynamiek, afwisseling en het kleine team waarin je werkt. De maatschappij, de media en het communicatie vak ontwikkelen zich in rap tempo. Je bent op de hoogte van die ontwikkelingen en past die kennis toe in je werkzaamheden. Je verzorgt de operationele woordvoering bij incidenten, onderzoeken en issues en verzorgt de berichtgeving hierover op internet, intranet en sociale media. Hierbij maak je ook gebruik van je actuele kennis van AV-toepassingen. Daarnaast adviseer en begeleid je politiemedewerkers bij externe optredens, interviews en het gebruik van sociale media. Je onderhoudt contact met diverse media, collega-woordvoerders bij andere eenheden en de directie. Ook ondersteun je TGO’s en SGBO’s.

Je houdt je bezig met de woordvoering en advisering op de volgende portefeuilles; Verkeer, Jeugd, Zeden en Maatschappelijk ongenoegen. Daarbij ben jij in dagelijkse dynamiek van actualiteiten verantwoordelijk voor een duidelijke positionering van de politie op grote interne en maatschappelijke vraagstukken.

Het team

Je komt te werken bij Team Media & Publiciteit van de Afdeling Communicatie (15 fte) van Eenheid Noord-Holland. Het team is 24/7 verantwoordelijk voor de woordvoering en advisering over incidenten, thema’s en issues binnen de eenheid. Het team bestaat uit 8 woordvoerders. We werken op het hoofdbureau van de politie Noord-Holland in Haarlem.

Wat neem jij mee? 

Eisen:

  • Erkend, volwaardig relevant HBO diploma
  • Tenminste 8 jaar aantoonbare relevante werkervaring. Deze werkervaring bestaat enerzijds uit werkgevers in het bedrijfsleven alsmede de (semi-)overheid. Tenminste 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar in een rol waarbij woordvoering tenminste 50% van je taken betrof.
  • Ruim 7 jaar relevante werkervaring in strategische communicatie functies in een complexe organisatie, bij voorkeur met specialisme woordvoering.
  • Aantoonbare ervaring met het doen van woordvoering voor de camera.
  • Aantoonbaar in het bezit van een netwerk wat tenminste bestaat uit collega woordvoerders in andere organisaties, media en overheid

Wensen:

  • Aantoonbaar ervaring bij een landelijke overheid en / of Politie
  • De kandidaat is in het bezit van een geldige screening bij Politie of AIVD (dit is geen harde eis) In het geval van een geldige screening bij Politie of AIVD is de kandidaat per direct of uiterlijk 1 maand na voeren verificatiegesprek beschikbaar (dus eerder dan de aangegeven datum)
  • In bezit van rijbewijs B en een auto

De functie start 1 november a.s. (of eerder wanneer al een geldige screening in bezit is) en is voor de duur van 1 jaar met optie tot verlenging van 1 x 12 maanden + 1 x 1 maand. Gemiddeld aantal uur per week: 24 uur

Deze functie kan op basis van freelance of detachering in worden gevuld.

Ben jij die doorgewinterde woordvoerder die wij zoeken en voel jij je aangesproken door deze opdracht? Stuur dan zo snel mogelijk en voor 6 augustus a.s. naar marielle@gewoonhenk.nl 

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden