Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen met een mooie communicatie rol? Lees dan snel verder!
Waar en waarmee ga je aan de slag?
De Politieacademie neemt, als onderwijsinstelling binnen de politieorganisatie, een bijzondere plek in. Dagelijks is men bezig met opleiden, onderzoek en het ontwikkelen van kennis. De komende jaren krijgt de Politieacademie te maken met een hoge uitstroom van agenten. Het werven en opleiden en behouden van het maximaal aantal nieuwe agenten heeft daarom hoge prioriteit. Dat betekent ook dat werving van aspiranten (agenten in opleiding) en aspirantentevredenheid nog belangrijker worden.
Een goede kandidaat-, onboarding- en studie-/werkervaring zijn hierin essentieel. We willen niet dat we potentiële agenten onnodig voorgoed kwijtraken in het werving- en selectieproces, in de aanstellingsperiode of tijdens de opleiding en start van de carrière.
Tot nu toe is er binnen de organisatie weinig aandacht geweest voor het uitdenken van de aspirantenreis en het optimaliseren van de (communicatie) processen die zich daarin afspelen. Uit verschillende analyses en onderzoeken blijkt dat sommige zaken binnen deze aspirantenreis, zoals het tijdig uitgeven van kleding, het bepalen van vaste elementen in de introductieprogramma’s voor alle locaties en het tijdig verstrekken van praktische informatie over bijvoorbeeld contactpersonen voor de start van de opleiding, niet op orde zijn.
Als communicatieadviseur ga je aan de slag om alle basisprocessen binnen de aspirantenreis te analyseren, optimaliseren en in te bedden in de organisatie. Hierin zorg je dat de aspirantenreis een heldere positionering krijgt binnen de interne afdelingen die met elkaar moeten samenwerken.
Wat ga jij doen?
- Het analyseren en in kaart brengen van alle huidige basisprocessen m.b.t. de interne communicatie.
- Zorgen dat verschillende onderdelen met betrekking tot de communicatie zich continu op de juiste manier verhouden ten opzichte van het landelijk programma.
- Het uitrollen van het nieuw opgezette programma m.b.t. interne communicatie van de aspirantenreis.
- Het leveren van nazorg door middel van het verzorgen van workshops en trainingen voor de interne organisatie.
Daarnaast zorg je voor een doordacht plan, implementatie en uitvoering van de communicatiestrategie. Je zorgt voor stakeholdersanalyses, kernboodschappen en vertaalt deze naar middelen. Zo maak je o.a. factsheets, nieuwsberichten, workshops en trainingen.
Wat neem jij mee?
Eisen die goed terug moeten komen in je kennis en kunde:
- WO diploma Communicatie
- Minimaal 8 jaar recente werkervaring als communicatieadviseur
- Minimaal 1 jaar werkervaring met communicatie gerelateerd aan onderwijs / studentencommunicatie
- Minimaal 3 jaar werkervaring met advies binnen complexe organisatorische, politiek gevoelige overheidsinstanties met minimaal 2000+ medewerkers
Het zou helemaal mooi zijn als je:
- Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met communicatie gerelateerd aan onderwijs / studentencommunicatie hebt
- Minimaal 2 jaar werkervaring hebt met het begeleiden van interne en externe campagnes gericht op het onderwijs
- Minimaal 2 jaar werkervaring hebt met het inzetten van social media voor onderwijscommunicatie
- Aantoonbare werkervaring in de politieorganisatie, de werkprocessen en/of haar informatievoorziening hebt opgedaan
Wat moet je nog meer weten?
Deze functie voor 36 uur per week start per 1 januari 2025 en is voor een jaar.
Voor deze opdracht is een Betrouwbaarheidsonderzoek (BO) van toepassing. Een positief besluit is een vereiste voor het uitvoeren van deze opdracht.
Invulling kan op basis van detachering of freelance. Het maximum tarief bij freelance bedraagt €85 incl. reis -en onkosten en excl. BTW
Ben jij voor volgend jaar al op zoek naar een uitdagende opdracht? Stuur dan uiterlijk 14 oktober 13:00 uur jouw CV en motivatie naar marielle@gewoonhenk.nl