Amsterdam: Online redacteur

Voor mijn klant Waternet ben ik op zoek naar een freelance online redacteur voor een periode (in eerste instantie) van 4 maanden voor 32-36 uur per week.  In verband met vertrek van een medewerker bij team Content, zijn we voor tijdelijk op zoek naar een online redacteur. Ben jij binnenkort beschikbaar voor dit uitdagende project? Lees dan snel verder:

Wat ga je doen?

Je schrijft en redigeert scherpe, heldere content voor onze websites: waternet.nl en agv.nl. Deze content varieert van dienstverleningscontent tot actuele en verdiepende content over het werk van Waternet en het waterschap Amstel Gooi en Vecht, onlinecampagnes en conversaties van onze geautomatiseerde chat. Je draagt bij aan het optimaliseren van onze onlinedienstverlening en de zichtbaarheid van ons werk. Dit doe je op basis van data en klantonderzoek. Zo maak je samen met jouw collega’s impactvolle content die bijdraagt aan de strategische opgaven van Waternet.

De afdeling
Binnen het Contentteam werk je met online redacteuren, een product owner en een scrum master. Het team werkt in sprints aan de digitaliserings- en (strategische) communicatiedoelen van Waternet en onze opdrachtgevers en valt onder de afdeling Marketing & Communicatie. Buiten het team schakel je met ontwikkelaars, designers en usability experts die onze websites continu vernieuwen en natuurlijk met jouw communicatiecollega’s om de strategische communicatiedoelen door te vertalen naar de websites. Je werkt samen met collega’s binnen en buiten de afdeling. Zo zul je regelmatig content bedenken voor nieuwe onderdelen van de website

Wat neem je mee? (KO)

  • Minimaal 5 jaar ervaring als webredacteur, bij voorkeur bij een grotere overheidsorganisatie of dienstverlenende instelling
  • Je kunt schrijven volgens webrichtlijnen en op B1 taalniveau
  • Je hebt ervaring met diverse CMS’en
  • Je bent creatief, klantgericht, initiatiefrijk, teamspeler

Verder is het een pre als je:

  • Ervaring met werken bij een grotere overheidsorganisatie of dienstverlenende instelling
  • Ervaring met SEO en Google Analytics
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met automated chat
  • Ervaring agile werken

Herken jij jezelf in bovenstaande opdracht en wil jij je tanden er in zetten? Reageer dan voor 26 september 2022 – 12:00u. Dat kan door rechtstreeks een email te sturen naar reactie@gewoonhenk.nl of via onderstaand formulier. Heb je vragen over de opdracht kan je me e-mailen of bellen: henk@gewoonhenk.nl – 06 141 97592.

Vul uw emailadres in zodat we kunnen reageren.
Click or drag a file to this area to upload.
Voeg je CV of portfolio toe
close

Ik stuur je geen spam! Je gegevens worden niet gedeeld met derde en je kan je op elk moment uitschrijven.