Amsterdam | Frontend developer

Voor de gemeente Amsterdam zijn we opzoek naar een ervaren frontend developer voor een periode tot 21-08-2023 voor 16 tot 32 uur per week.

Functieomschrijving
De Inkoopafdeling heeft, in samenwerking met het Innovatieteam van de gemeente, het concept voor de DIA-applicatie uitgewerkt, bestaande uit een ontwerp en een eerste opzet voor een datamodel. Het team dat werkt aan de DIA bestaat nu uit een product owner en een UX/UI specialist, aangevuld met input vanuit inkoopexperts. Nu het ontwerp grotendeels is uitgewerkt kan worden gestart met realisatie. Hiervoor zoekt de gemeente een front-end developer om het team mee uit te breiden.
Als developer wordt je onderdeel van het ontwikkelteam en trek je intensief op met de programmamanager, product owner, UI/UX-designer en andere developers. Het ontwikkelteam werkt volgens de agile scrum methode.

Werkzaamheden

 • Je werkt in sprints nauw samen met de P.O., UX/UI-expert en andere ontwikkelaar(s) om de DIA-applicatie op een efficiënte wijze te realiseren;
 • Je schrijft de code en bent verantwoordelijk voor de technische uitwerking, implementatie en documentatie van de DIA-applicatie. Je beheert de source-code en de repositories. We verwachten dat je alle noodzakelijke kennis en expertise hebt om de DIA-applicatie te realiseren (zie ook onder voor technische uitgangspunten);
 • Je adviseert het team en de business (de inkooporganisatie) bij het zoeken naar de meest efficiënte en passende technische oplossingen;
 • Je schakelt met andere technische experts binnen de gemeente (webmasters, architecten, informatiemanagers, security officers, etc) om de applicatie goed in het gemeentelijke architectuurlandschap te integreren;
 • Binnen het project is ruim gelegenheid voor eigen inbreng en suggesties voor een betere gebruikservaring van de applicatie.

Wat neem je mee?

 • Erkende hbo of wo diploma
 • Aantoonbare kennis en ervaring met Typescript, React, Apollo Client GraphQL en Amsterdam Styled components.
 • minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring, bij voorkeur in complexe, dynamische publieke of maatschappelijke organisatie. Ook heb je bij voorkeur aantoonbare ervaring in een vergelijkbaar project.
 • aantoonbare ervaring met multidisciplinaire teams, waaronder UX/UI en PO
 • je bent op de hoogte van de laatste technologieën, ‘bij in je vakgebied’.
 •  kennis van gemeentelijke, juridische en/of inkoopprocessen bij overheden. Je hebt een basiskennis over hoe deze processen werken, of bent bereid je dit snel en zelfstandig eigen te maken, waardoor je goed begrijpt waarin de toegevoegde waarde van de DIA-applicatie ligt. (pre)

Herken jij jezelf in bovenstaande positie en ben je beschikbaar voor deze uitdagende opdracht? Reageer dan vandaag. Helaas mogen we volgens wet- en regelgeving geen freelance/ZZP’er aanbieden op deze opdracht. Het gaat hier om een detachering. Het salaris is afhankelijk van de ervaring en zal ergens liggen tussen € 5000,- en € 6500,- bruto per maand op basis van 36 uur. Vragen? contact ons via reactie@gewoonhenk.nl of via onderstaand formulier.

Vul uw emailadres in zodat we kunnen reageren.
Click or drag a file to this area to upload.
Voeg je CV of portfolio toe
close

Ik stuur je geen spam! Je gegevens worden niet gedeeld met derde en je kan je op elk moment uitschrijven.