Alphen aan den Rijn: Sr. Communicatieadviseur / Woordvoerder

Heb jij minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring binnen de journalistiek / woordvoering / persvoorlichting binnen de overheid? Lees dan even verder…

Wat ga je doen?

In deze functie heb je twee aandachtsgebieden:
Je bent de rechter- en linkerhand van het bestuur. Je fungeert als sparringpartner en adviseert over complex bestuurlijke opgaven en geeft strategisch advies over college brede communicatie. Je adviseert over relatiebeheer, profilering, openbare optredens, coördineert werkbezoeken en bereidt raads- en commissievergaderingen voor.

Je verzorgt de woordvoering richting de landelijke, regionale en lokale pers. Jij legt makkelijk contact met journalisten, collega woordvoerders bij andere gemeenten en samenwerkingspartners. Jij denkt vooral in kansen, bent doortastend en weet met een gedurfde persaanpak media-aandacht te creëren en deze te koppelen aan de strategische agenda van het college. Je levert ook een bijdrage aan het Public Affairs beleid dat – door gebruik van media – meer invloed wil krijgen op de beeldvorming over Alphen aan den Rijn.

Bij crisissituaties en calamiteiten verleg je je prioriteiten, schakel je snel en daadkrachtig en pak je samen met team communicatie publieks- en perswoordvoering op.

Daarnaast ben je als senior communicatie adviseur verbonden aan de organisatie van het VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) congres in juni 2024 een congres voor de (VNG).

In deze rol gaat promoot je proactief en transparant het VNG congres bij de (lokale) politiek, (lokale) media, bedrijfsleven en inwoners van de gemeenten en de pers. Bezwaren neem jij kundig weg o.b.v. aantoonbare voordelen van dit congres voor de (lokale) maatschappij. Daarnaast ben je een volwaardig lid van het projectteam en ben je betrokken bij de start t/m de realisatie en heb je de mogelijkheid om ‘grensoverschrijdend’ mee te denken en handelen.

Wat neem jij mee? 

Wij zien graag de volgende kennis en kunde graag duidelijk terug in jouw CV:

  • Relevante afgeronde HBO opleiding
  • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring binnen de journalistiek en/of op het gebied van woordvoering en/of persvoorlichting
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur/gesprekspartner van een directie
  • Aantoonbare ervaring met het opstellen van persbeleid
  • Aantoonbare werkervaring met Bestuurlijke Strategische advisering op het gebied van Communicatie binnen een overheidsorganisatie

Aanvullende informatie

De opdracht start zo spoedig mogelijk en loopt in ieder geval 10 maanden en is voor 32 – 36 uur per week. Optie tot verlenging is mogelijk, maar nog niet bekend. Freelance of detachering; beide is mogelijk.

Herken jij jezelf in dit profiel en ben jij de ervaren deskundige die wij zoeken? Stuur dan voor 7 augustus a.s. jouw CV naar marielle@gewoonhenk.nl

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden