Rotterdam: Strategisch Communicatieadviseur

Ben jij  in staat complexe, strategische communicatievraagstukken op te pakken en je weg te vinden in een complexe politiek-bestuurlijke context? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Als strategisch communicatieadviseur ontwikkel je communicatiestrategieën voor grote en eenheid- overstijgende, complexe issues en vertaal je deze naar een concrete communicatie-aanpak voor meerdere doelgroepen. Je voert het intakegesprek en onderhoudt het contact met de opdrachtgevers en de stakeholders. Je hebt de coördinatie en regie op de uitwerking van activiteiten of middelen.

Je bent in staat complexe, strategische communicatievraagstukken op te pakken en je vindt je weg in een complexe politiek-bestuurlijke context. Je bent in staat om te schakelen tussen verschillende perspectieven. Jouw inzet is gericht op het behouden en het vergroten van het vertrouwen (reputatie) van de politieorganisatie langs de lijn van het strategisch communicatiekader. Naast de aandachtsgebieden interne communicatie, verandercommunicatie, corporate communicatie en stakeholdermanagement, kunnen je werkzaamheden in het gehele palet van communicatie liggen.

Wat neem jij mee?
We zien graag het volgende duidelijk terug op jouw CV:

  • Een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op WO/HBO-niveau, richting Communicatie
  • Minimaal 15 jaar aantoonbare werkervaring in een Communicatieadvies-functie, bij voorkeur opgedaan binnen het Veiligheidsdomein, of binnen grote (1000+) (Rijks)overheidsorganisaties.
  • In de afgelopen 15 jaar aantoonbare werkervaring met intake van complexe strategische communicatieopdrachten en het opstellen van de communicatieopdracht
  • Aantoonbare werkervaring met het ontwikkelen communicatieaanpak voor meerdere doelgroepen
  • Aantoonbare werkervaring in een politiek bestuurlijke context
  • Aantoonbare werkervaring in het voeren van regie en coördinatie op uitwerking van communicatieactiviteiten

Wat moet je nog meer weten?

Deze interim rol voor 36 uur per week start per 2 december 2024 en is voor de duur van 1 jaar met 1 x  12 maanden optie tot verlenging. 

Invulling kan op basis van detachering of middels freelance. Het maximum uurtarief bij Freelance bedraagt €100 incl. reis -en onkosten en excl. BTW

Voor deze opdracht is een BetrouwbaarheidsOnderzoek (BO) van toepassing

Zoeken wij jou? Stuur dan uiterlijk 10 oktober jouw CV naar marielle@gewoonhenk.nl

 

Mis nooit meer een opdracht

We sturen je geen spam! Je kan je op elk moment afmelden