Amsterdam:
Vormgever (Print + Digitaal)

Voor FD mediagroep ben ik opzoek naar een vormgever (Print + Digitaal) voor vaste- en freelance posities

Zit ontwerpen in je bloed en heb jij een passie voor de conceptuele verbeelding van journalistieke verhalen? Bezit jij een flinke dosis creativiteit? Dan is de functie van Vormgever (digitaal + print) bij het FD iets voor jou!

Werken bij een vernieuwend, ondernemend en inspirerend mediabedrijf!

Met de sterke merken Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Company.info/Webservices, Fondsnieuws, Energeia, ESB en PensioenPro zijn wij de meest vooraanstaande nieuws- en informatieverlener voor ondernemend Nederland.

Het Financieele Dagblad (FD) wordt in steeds bredere kring ontdekt en gewaardeerd. We hebben een passie voor nuchtere feiten, bieden achtergrondartikelen die tot echt inzien leiden, brengen grondige onderzoeksjournalistiek, hebben een gevoelige maatschappelijke antenne, zijn onpartijdig en wars van hypes.  Intussen lezen meer dan 80.000 abonnees het FD via verschillende kanalen. Onze ambities reiken verder. En die maken we graag waar met jou.

Om de designafdeling te versterken, zoeken we:

Meerdere vormgevers (freelance en/of in vaste dienst) voor onze digitale én onze print publicaties.  

De verantwoordelijkheden van de vormgever:
Binnen de redactie ben jij verantwoordelijk voor het vormgeven van de journalistieke producties van het FD. Deze producties worden gepubliceerd in de krant en op onze digitale kanalen. Je vertaalt op dagbasis de journalistieke plannen in herkenbare, aantrekkelijke en leesbare pagina’s en artikelen. Je ontwerpt pagina’s en longreads. Daarbij ontwikkel en selecteer je visuele storytelling elementen zoals infographics, beeld en interactieve elementen én ontwerp je volledige pagina’s (zowel op basis van templates als vrij). Om tot heldere, informatieve ontwerpen te komen, werk je nauw samen met de schrijvende redactie.

Kenmerken
Je hebt veel ervaring met journalistieke vormgeving bij print en/of digitale media. Je bent visueel ingesteld, typografisch en conceptueel sterk. Je kunt mensen overtuigen en bent daadkrachtig in je optreden. Je bent deadlineproof, oplossingsgericht en kunt goed plannen. Affiniteit met financieel economische berichtgeving is een pré.

Jouw software skills
Je bent expert in het gebruik van Adobe Creative Suite: Indesign en Illustrator kennen geen geheimen voor je en je hebt ruime ervaring met Photoshop. Je hebt ervaring met het werken in een digitaal content management systeem en jouw HTML kennis stelt je in staat digitale pagina’s te verrijken en te vervolmaken. Kennis van Newspilot (het redactionele krantensysteem) is een pré. Hetzelfde geldt voor meer uitgebreide frontend skills (CSS, jQuery)

Interesse? Mail je portfolio naar henk@gewoonhenk.nl of reageer via het formulier hieronder!